واکنش مقام‌های آمریکایی به پیشنهاد ادعایی ظریف به واشنگتن-راهبرد معاصر
مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد

واکنش مقام‌های آمریکایی به پیشنهاد ادعایی ظریف به واشنگتن

دو مقام آمریکایی به پیشنهاد ادعایی مطرح‌شده از سوی وزیر امور خارجه ایران درباره برنامه هسته‌ای ایران واکنش نشان دادند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۳ - ۲۸ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 19
کد خبر: ۱۶۷۶۵

به گزارش راهبرد معاصر ، مقام‌های دولت آمریکا بامداد جمعه (به وقت تهران) پیشنهاد ادعایی منتسب به «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به دولت آمریکا در خصوص برنامه هسته‌‌ای ایران را رد کردند.

 

این پیشنهاد ادعایی را روزنامه گاردین روز پنجشنبه منتشر کرده و مدعی شده بود وزیر خارجه ایران در جمع گروهی از خبرنگاران در نیویورک گفته ایران حاضر است در ازای رفع دائمی تحریم‌های ایالات متحده، بازرسی‌های بیشتر و دائمی از برنامه هسته‌ای خود را بپذیرد.

 

یک مقام دولت آمریکا که به شرط عدم افشای نام با خبرگزاری رویترز گفت‌‌وگو می‌کرد این پیشنهاد را «طرحی نشدنی» توصیف کرده و آن را رد کرد.

بر اساس توافق هسته‌ای، قرار است ایران در سال ۲۰۲۳ پروتکل الحاقی را در مجلس به تصویب برساند و همزمان هم کنگره آمریکا تحریم‌های ایران را لغو کند. ظریف پیشنهاد داده بود ایران آماده است این اقدام متقابل حالا انجام شود.

 

ظریف گفته است: «اگر ترامپ بیشتر در برابر بیشتر را می‌خواهد، در آن صورت ما می‌توانیم پروتکل الحاقی را تصویب کنیم و او هم می‌تواند تحریم‌هایی را که وضع کرده، بردارد. او گفته است که هر اقدامی را به کنگره می‌برد. خوب است. تحریم‌ها را بردارید، در آن صورت پروتکل الحاقی را زودتر از ۲۰۲۳ دارید.»

 

یک مقام آمریکایی به رویترز گفت: «کل بازی آنها این است که سعی کنند هر آنچه می‌توانند تخفیف تحریمی بگیرند و همزمان توانایی دستیابی به سلاح هسته‌ای در آینده را هم حفظ کنند.» وی همچنین ادعا کرد ایران با این پیشنهاد می‌تواند به غنی‌سازی اورانیوم ادامه دهد، ضمن آنکه اقدامی برای مهار نفوذ خود در یمن، عراق، سوریه و لبنان انجام نخواهد داد.

 

یک مقام دیگر آمریکا هم این طرح را رد کرد.

او گفت: «اگر ایران می‌خواهد یک ژست جدی بردارد باید با توقف فوری غنی‌سازی اورانیوم کار را آغاز کند و یک تصمیم‌گیرنده واقعی را به انجام مذاکراتی بر سر توافقی که توقف دائمی بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران را شامل می‌شود مجاب کند.»

 

ظریف تأکید کرده بود که اگر آمریکا در صحبت‌های خود صادق است، باید این پیشنهاد را بپذیرد و به دنبال یک عکس یادگاری و توافقی دوصفحه‌ای با امضایی بزرگ نباشد.

منبع : فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار